• Forumumuz, Türkiye İzcilik Federasyonu'ndan bağımsız, tamamen gönüllü izci ve izci liderlerinden oluşan bir platformdur.

Tyt Md 390 menüyü nasıl Türkçe yapabilirim?

Reşat

Yeni üye
Gezgin
Benim amatör telsiz lisansim var bir tanıdığım yurtdışından tyt Md 390 gönderdi ama Türkçe menü bulamadım yardımcı olurmusunuz teşekkürler 73

Benim amatör telsiz lisansim var bir tanıdığım yurtdışından tyt Md 390 gönderdi ama Türkçe menü bulamadım yardımcı olurmusunuz teşekkürler 73
Geç gördüğüm için üzgünüm @Reşat ,
Daha önce forumda paylaşmıştık. Oradan inceleyebilirsiniz:

Teşekkürler ben telsizi Türkçe menü yapmak istiyorum bu dosya Türkçe menü telsizin kullanma kılavuzu galiba

Teşekkürler ben telsizi Türkçe menü yapmak istiyorum bu dosya Türkçe menü telsizin kullanma kılavuzu galiba
Sanırım Türkçe dil yaması Tekser'e ait @Reşat, bende araştırdım fakat maalesef bulamadım. Eğer bir çözüme denk gelirsem seninle paylaşacağım.

Bu süre zarfında ücretli/ücretsiz ne derler bilmiyorum fakat Tekser'i arayarak bir sormanızı tavsiye edebilirim. Belki ücreti dahilinde cihazı onlara gönderirseniz TYT MD-UV390 için Türkçe dil yamasını yükleyebilirler.

Son düzenleme:
@Reşat Merhaba,
Araştırdığım kadarıyla OpenGD77 Firmware'i cihazınıza kurarsanız Türkçe dil desteği sağlanmakta. Ama bu çözüm cihazın tüm arayüz ve yazılımını değiştiriyor.

TYT MD UV-390 için OpenGD77'nin nasıl kurulacağına ilişkin rehberide şöyle bırakıyorum: https://www.opengd77.com/viewtopic.php?f=19&t=2380

Halihazırda TYT'nin kendi arayüzünü Türkçeye çevirmek için cihazı şuanlık Tekser'e göndermekten başka çare bulunmuyor. Fiyatıda arayarak sizin için öğrendim, kargosu telsiz sahibine ait olmak üzere 400₺ dendi.

Bana soracak olursanız telsizi kesinlikle İngilizce kullanmaya alışmanız gerekiyor. Bu durum, bu alanda kendinizi geliştirmek istiyorsanız çok önemli. Çünkü ilerleyen dönemde edineceğiniz her cihaz veya araçta İngilizce ile karşılaşacaksınız.

Yinede UV-390'ı Türkçe yapabileceğimiz bir yol öğrenirsem yeni konu açarak paylaşacağım. Forumu ara ara ziyaret ederek haberdar olabilirsiniz. İyi forumlar.

Geri