Amatör telsizcilik sınavı, adayların teknik bilgi, ulusal ve uluslararası işletim kuralları ile amatör hizmetlere dair düzenlemeleri kapsayan konularda yeterliliklerini ölçmek amacıyla yapılır.
A/B ve C sınıfı belge türleri için belirlenen sınav konuları ve soru dağılımları aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Ayrıca, teknik içerikten muaf adaylar için özel bir soru dağılımı mevcuttur.
İçeriğin oluşturduğu soruları sizinle paylaştık. Cevapları ile birlikte ezberleyerek sınavı başarı ile tamamlayabilirsiniz. Paylaşım:
A/B BELGE TÜRÜ (SINIFI)
* Teknik İçerikten Muaf Adaylar İçin
C BELGE TÜRÜ (SINIFI)
A/B ve C sınıfı belge türleri için belirlenen sınav konuları ve soru dağılımları aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Ayrıca, teknik içerikten muaf adaylar için özel bir soru dağılımı mevcuttur.
İçeriğin oluşturduğu soruları sizinle paylaştık. Cevapları ile birlikte ezberleyerek sınavı başarı ile tamamlayabilirsiniz. Paylaşım:
A-B Sınıfı Ulusal ve Uluslararası, İşletme ve Teknik Sorularının Cevapları
A/B BELGE TÜRÜ (SINIFI)
KONU BAŞLIĞI | SORU SAYISI | PUAN |
---|---|---|
Teknik İçerik | 15 | 30 |
Ulusal ve Uluslararası İşletim Kuralları ve Prosedürler | 20 | 40 |
Amatör Hizmet ve Amatör Uydu Hizmeti ile İlgili Ulusal ve Uluslararası Düzenlemeler | 15 | 30 |
Toplam | 50 | 100 |
---|---|---|
Amatör Hizmet ve Amatör Uydu Hizmeti ile İlgili Ulusal ve Uluslararası Düzenlemeler | 15 | 30 |
Toplam | 35 | 70+30 |
C BELGE TÜRÜ (SINIFI)
---|---|---|
Teknik İçerik | 15 | 30 |
Toplam | 50 | 100 |
---|---|---|
Toplam | 35 | 70+30 |