• Forumumuz, Türkiye İzcilik Federasyonu'ndan bağımsız, tamamen gönüllü izci ve izci liderlerinden oluşan bir platformdur.

Yeni Başlayan Merhaba Ben de Geldim Aranıza

Merhaba arkadaşlar, Umutcan aracılığı ile ben de aranıza yeni katıldım.

Oldukça güzel forum; sâde, şık ve kullanışlı duruyor. Sadece gerekli şekilde tanıtım yapılması gerekiyor, bunun içinde sizlerle birkaç naçizane fikir ve düşüncelerimi paylaşacağım.

Bildiğiniz üzere forum siteleri eskisi gibi aktif değil (maalesef), insanlar okumak yerine direkt olarak izlemeyi/dinlemeyi tercih ediyorlar. Bir de şimdi yapay zeka çıktı başımıza, o da bambaşka bir dert aslında. Her şey oraya soruluyor ve her cevabın doğru olduğuna inanılıyor. Ben her zaman tecrübe sahibi insanlardan bir şeyler duymayı daha çok istemişimdir.

Google AdWords olayına girerseniz eğer çok yüksek meblağ harcarsınız, onun yerine instagram da değil direkt olarak facebook gruplarına reklam verin. Kesinlikle bu şekilde daha çok sonuç alacaksınız. Facebook gruplarına takılan tayfanın birçoğu eski forumcular, eğer sağlam ve kaliteli bir kitleyi çekerseniz devamı mutlaka gelecektir.

Tabii bunlardan önce gerçek deneyimlerden oluşan içerikler, herhangi bir makale yazarına veya yapay zekaya yazdırmak yerine direkt olarak fikir ve düşüncelerini yazarak paylaşabileceğin bir alan olmalı. Bu sayede gelen gerçek kitle seni ciddiye alıp forum sitenden çıkmamalı.

Bir de en önemli eklentilerden birisini söyleyeyim, etkinlikler. Kamp yapacaklar veya sivil yaşamda buluşacak kişiler forumda etkinlik oluşturup oranın aracılığıyla buluşabilirler. Bu çok iyi iş görür diye düşünüyorum.

Aklıma geldikçe sizlerle paylaşacağım. Bu arada kendi forum siteme bu kadar uzun yazı yazmamışımdır :) ismim Tevfik, aranıza Kayseri'den katılıyorum. İlk forum sitemide 20 yıl önce kurmuştum :)

Google AdWords olayına girerseniz eğer çok yüksek meblağ harcarsınız, onun yerine instagram da değil direkt olarak facebook gruplarına reklam verin. Kesinlikle bu şekilde daha çok sonuç alacaksınız.
Özellikle Instagram Reels'in bu konudaki gücü, ciddi şekilde şekilde fark ediliyor. Bu alanda, yakın zamanda bir federasyon kampı gerçekleşirse katılmayı ve aklımdaki birkaç planı video içeriğe dönüştürme fikrim var.

En basit örneği Bolu İzcilik Tesislerine bir hediye saklayıp bunu Reels olarak paylaşarak izcilerin hediyeyi bulmalarını istemek. İçerik çeşitliliği sınırsız, hayata geçirmek önemli diye düşünüyorum.

yapay zekaya yazdırmak yerine direkt olarak fikir ve düşüncelerini yazarak paylaşabileceğin bir alan olmalı.
Açıkçası yapay zekadan tek yardım aldığım alan, kaynak gönderilerinde verdiğim İçindekiler listesi olabilir. PDF'in içerisinde yer alan konuları yapay zeka ile daha iyi tespit edip yazabiliyorum.

Site içeriğimizden dolayı burada deneyimlerin yer almasını istediğimden dolayı herhangi bir yapay zeka eklentisi kullanmayı düşünmüyorum açıkçası.

Kamp yapacaklar veya sivil yaşamda buluşacak kişiler forumda etkinlik oluşturup oranın aracılığıyla buluşabilirler.
Bu şuan en büyük hedef diyebilirim. Bunu yapabilecek güce, bulunduğum spor kulübünden de destek alarak gerçekleştirebilirim. Ancak bunun için iyi bir bilinirlik ve güven gerekiyor.

Aklıma geldikçe sizlerle paylaşacağım. Bu arada kendi forum siteme bu kadar uzun yazı yazmamışımdır :) ismim Tevfik, aranıza Kayseri'den katılıyorum. İlk forum sitemide 20 yıl önce kurmuştum :)
Geri dönüş ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim @Tevfik liderim, belki ileride forumda yer alan ve bu konuyu okuyan Kayseri izcilerinden bazıları ile temasa geçerek bu sporu yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Aslında bunun biraz da çevre ile alakası var, günlük foruma aktif olarak takılacak 10 kişi bulabilsen süper olur. Ben de yarış bisikleti pedallıyordum 6 ay öncesine kadar, aktif olduğum dönemlerde kampa giden arkadaşlarımda vardı onlara da tavsiye edeceğim mutlaka burayı.

Naçizane tavsiyem devamlı aktif olman sahada, herkese tavsiye etmek süper bir şey. Benim hayvanlar projem vardı, belki bilirsin? 4 yıl önce projeyi devir etmiştim. Projeye sahip olmadan öncede sonrasında da barınaklara gider, devamlı hayvanlarla ilgilenirdim. Şu an sokakta beslediğim kedi sayısının haddi hesabı yok.

Diyeceğim o ki, gidip gelirken oradaki arkadaşlara tavsiye ettim. Ardından buranın gelirinin yarısını sokak hayvanlarına vereceğim dedim, yaptımda... çok fazla kurum ve kuruluşa mama gönderttim. Sonradan beni çileden çıkarttılar (mama alamayanlar) ama herkese yetişemiyordum. 15 tondan fazla mama bağışında bulunmuşum.

Projeyi devir ettim beni mumla aradılar. Her neyse diyeceğim o ki, devamlı kampa giden kişileri bul gerekirse tek tek davet et. Böyle güzel bir platformu tanımalarına yardımcı ol derim.

Diyeceğim o ki, gidip gelirken oradaki arkadaşlara tavsiye ettim. Ardından buranın gelirinin yarısını sokak hayvanlarına vereceğim dedim, yaptımda... çok fazla kurum ve kuruluşa mama gönderttim. Sonradan beni çileden çıkarttılar (mama alamayanlar) ama herkese yetişemiyordum. 15 tondan fazla mama bağışında bulunmuşum.

Projeyi devir ettim beni mumla aradılar. Her neyse diyeceğim o ki, devamlı kampa giden kişileri bul gerekirse tek tek davet et. Böyle güzel bir platformu tanımalarına yardımcı ol derim.
Bu önerilere zamanla kesinlikle dikkat edeceğim. Aklımdaki ilk hedef, biz kamplara izci üniformaları ile katılırız. Bu üniformama bir patch diktirmek olacak. Bunu buranın logosunu veya düz bir şekilde alan adımı yazarak kullanacağım. Buna teşviklerde de bulunacağım.

Süper olur. Bir de diğer uzantılarını da kayıt edersin müsait olduğun zaman. Bir proje tuttuğu zaman eğer projenin uzantısı .com ise eleman gidip .net alıp öyle devam ediyor veya org - com.tr vs. O yüzden elle tutulacak uzantıları zamanı geldiğinde mutlaka kaydet derim :)

Geri